Daniela Arnaut: Aртист, моден дизайнер, денсър и DJ

Представям ви Даниела /DJane Disco MANGA/, която ще ви разкаже за пътя си през спорта, модата, танците до пулта на DJ-я.

Bobby: Здравей Даниела, представи се за тези, които малко те познават. Къде си израснала, с каква музика и кога за първи път се качи на сцена?

Daniela_Arnaut-7Daniela: Казвам се Даниела Арнаут , като Арнаут не е истинската ми фамилия, тя е моминската на майка ми, която е бесарабска българка. Родена съм в град Габрово. С майка и баща ми, както с чичо и стринка ми, които са работили дълги години в цирк Добрич, съм обиколила цяла средна Азия. Пътувах през много държави още преди да се осъзная на кой свят се намирам. В Габрово реално съм живяла през моето тежко тинейджърство до бала ми, после започнах сама да пътувам. Израснах сред циркови артисти, шоу програми и на път. Това може би оказа значение по-късно в кариерата ми. Тренирах спортна гимнастика и акробатика още от 5 годишна, когато баща ми ме подготвяше за цирков артист. След падането на комунизма цирка в България умря с времето, както и  мечтата на баща ми.

Израснах с музиката на Michael Jackson и Janet, също така и Guns N’ Rouses. След това се насочих към алтернативната музика като групата PRODIGY ми обърнаха представите за музика на 360 градуса. Започнах да слушам Bush, Dolores O’Riordan, Garbage, No Doubt, Radiohead, R.E.M, Richard Ashcroft, Blur, Fuel и Depeche Mode, след което се появиха артисти като: FATBOYSLIM, Leftfield, Massive Attack, Moby. Именно те са предшествениците на хаус музиката, които съзнателно ме ориентираха към нея. Никога не съм си падала по комерсиалната музика. В началото на 2000г. се появиха артисите: Modjo, Spiller, Sophie Ellix Bextor, Moloko, Sonique, Roger Sanchez. По онова време те директно отвориха вратите на хаус вълната и започнах да предпочитам само електронна музика.

Daniela_Arnaut+Victor_CalderoneВ този ред на мисъл започнах да посещавам клубове, в които се пускаше само хаус музика. Така попаднах на един 8-ми декември в Ялта клуб, където пускаше Victor Calderone. Той продуцираше Madonna, Destiny’s Child, Sting. Точно тази нощ беше определяща за мен, защото той промени мисленето ми и ме накара да обикна хаус музиката завинаги. Моят гуру и идеал за DJ е Calderone, както и любим стил в музиката. За мен той е великан в музиката! Няколко месеца по-късно през 2006г. се случи така, че започнах да работя като танцьорка в клуба на майтап. Това се оказа моята съдба и съм благодарна на Илиян Дяков, който ме изгради с течение на времето, като едно от основните лица на клуба и ме направи истински артист. Без него никога нямаше да имам този успех.

Bobby: От кога се занимаваш с мода?

Daniela_Arnaut-4Daniela: Модата сама пристигна при мен в най-ранно детство. Бях на 12г. беше ми скучно. Свалих на майка ми едно перде и си уших пола на шевната машина. После постепенно започнах да унищожавам гардероба и преправях разни неща. След което започнах направо да кроя и шия, а на 19 години представих първата си самостоятелна колекция: MANGA COLLECTION

Bobby: От кога се появи желанието, да подбираш и пускаш музика като DJ?

Daniela_DJane_DiscoMangaDaniela: След като извървях дълъг път на сцената като артист и денсър в период от 10 години, сред най-добрите DJ-и от цял свят и докосвайки се до тяхната работа и музика, прецених че имам достатъчно изградена с времето музикална култура. Казах си, че може би е време да се оттегля постепенно от танците и да се насоча към DJ-ството.
Не съм поредната танцьорка, която се е събудила и решила да стане DJ. Аз съм артист, който има доста сериозна автобиография на сцена. За 10 години изградих своята музикална култура, произлизам като такъв артист от най-големите клубове в България и чужбина. Имам над 500 партита и събития зад гърба си. Сега избирам като най-точният момент от живота си, в който заставам зад пулта като DJ.

Bobby: Липсват резидентите, които прокарваха новите стилове. С какво ще привлечеш и задържиш хората, които ще искат да те чуят на живо? „Модерно“ ли ще звучиш или подбора ще е твоето оръжие?

Daniela: Не съм се насочила да покорявам върхове с модерната музика, да се вписвам в класации и да бъда супер популярен DJ. Искам да предложа на публиката, всички онези тракове, които изчезнаха или вече са забравени. Както много нови и стари емблематични тракове, залагам повече на вокалите и по възпреимчивата хаус музика.

Bobby: Какъв според теб е критерия ти за качествено парти?

Daniela: Определено музиката и контингента от публиката. Няма как да пускаш качествена музика на позьори, които не разбират от музика и да очакваш да оценят музиката. Точно такъв тип публика – позьори нямат нищо напротив да слушат всичко от Beyoncé  до Tiesto и Галена, те нямат нищо напротив, стига интериора да е скъпарски, за да им отива на фалшивият лайфстайл. Tова не е подходящата публика. Истинската публика е ерудирана и на ниво със всичко, което се случва по клубовете!

DJane Disco MANGA, пожелавам ти да постигнеш и направиш това, на което аз не обърнах внимание или не намерих времето да го реализирам.

Daniela Arnaut
www.instagram.com/mangaqueen
www.facebook.com/DANIELA-ARNAUT
DJ Bobby D
www.djbobbyd.org

trafficradio

DJ Bobby D presents TRAFFIC RADIO STATION – the best house and club music (funky,deep,nu-disco,tech,minimal,progressive) Traffic Radio online since 25.10.2005 at 128kbps/ 44khz ; playing with Winamp and Media Player http://www.trafficradio.org

You may also like...

Вашият коментар